Commercial & Offices

1/2

Ghazir Mall and Offices - Lebanon

The concept of this project is based on introducing a new powerful figure that embraces the whole ensemble of the building.  Its structure skeleton was constructed 11 years ago, and passers could still see the sea behind it.

Our main concept was to maintain that transparency; we therefore wrapped our building with glass materials that seem to hold up the steel structure.

Its upside down configuration is an intriguing approach, where our L shape is connecting two circulation elements, setting the building apart from the surroundings and typical structures.

Wooden frames were introduced on an irregular basis creating a uniform yet original outlook.

The combination of materials, textures and creative volumetric are the key behind the successful design that will act as a landmark for the city of its location, Ghazir.